ForsideIntroduktionIndledningForordIndholdDownload

Første pige uddannet som 29-konstabel

Annelise Bay-Ipsen var den første pige i Flyvevåbnet, som gennemgik den egentlige militære konstabeluddannelse indenfor signaltjenesten, og hun var også den eneste kvindelige deltager på holdet i 1980. Tidligere piger i faget havde alle været ansat gennem Hjemmeværnets Kvindelige Flyverkorps (KF'ere).

  Lise:
  "
  Ja, jeg er den første signalpige på konstabeluddannelsen i FLV. Da jeg sagde til min far, at jeg ville ind til forsvaret, sagde han til mig: Signaltjenesten det er der, det sker. Så han ringede til Rosenqvist for at høre om, hvordan det var med piger i signaltjenesten. Vi fik at vide, at der endnu ikke var åbnet op for pigerne på skolen, men at man arbejdede på sagen. Da jeg var til optagelsesprøve i maj 80, var der stadig ikke givet grønt lys for det, så det var lidt med spænding, at jeg ventede på papirerne fra Værløse. Så i aug 1980 var jeg den første og eneste pige på signalholdet. På novemberholdet samme år kom der så 2 mere, og der blev flere på de efterfølgende hold.

  Jeg synes ikke, der er så meget at fortælle om det at være ene pige på uddannelsen, men kan så fortælle, at vi i 1981 blev sendt til henholdsvis FTK og Vedbæk for at deltage i Wintex 81. Det var virkelig en omvæltning fra skolen af. Vi kom i Relay Karup, og det var jo der, det skete! Pludselig skulle vi ud i det virkelige og prøve, om det vi havde lært på skolen nu også virkede i virkeligheden, og om man kunne huske alting.

  Vi lærte jo også nogle unoder. Vi havde lært på skolen, at når man skrev INT ZBZ, ja så svarede man pænt tilbage f.eks. ZBZ 5. Men i Relay Karup, der skrev man jo ZBZ 5555555555, og den tog vi hurtigt til os, så da vi kom tilbage til FLSP og skulle lave korrespondance mellem maskinerne, skrev vi jo også ZBZ 55555, og det faldt absolut ikke i god jord hos vores instruktører.

  At komme til Relay Karup var virkelig en stor oplevelse, for pludseligt væltede vi jo rundt i tapes, og vi skulle arbejde på vagthold med 12 timers vagt 24 timers fri. Tak for kaffe! Man var bombet, når man kom hjem. Dengang tænkte man ikke på støj og den slags, og der var rigtig megen støj i Relay, når alle maskinerne stod og hakkede, især de gamle T-37'ere."

Gruppebillede af hold 0880-29xx

Øverst fra venstre: Knud Donnerborg (ham kender de fleste jo), ved siden af Jesper Nielsen, Peter Schimler, Leif Christiansen (Lubber), Allan, Olav M.J. Christiansen, Kenneth R. Hansen, og så  Erik Lundt.

Forreste linie fra venstre: Claus Grøndahl, mig selv, Henrik Andersen, Kjeld,  Peder, og Lars Witsel.Undervisning i blindskrift Sød lille konstabelelev!

  >>tilbage til Kollega-netværk